Objavljeno v Občanu (Glasilo občine Litija) december, 2012

 

IZVORNA STRAN

 

 

MAJI

 

 

Sužnji, tlačani, delavci, berači so bili nesrečni; lastniki sužnjev, plemiči, vladarji, kapitalisti, bogataši pa srečni. Veliko je primerov iz zgodovine, ki potrjujejo, da je zgornja trditev popolnoma zgrešena. Sreča in nesreča sta približno enakomerno razdeljeni.

 

Edvard Kardelj – ideolog, komunist: »Sreče človeku ne more dati niti država niti sistem niti politična partija. Srečo si lahko človek ustvari samo sam.« Tudi socializem je umrl, kot vsak sistem.

 

Bo res 21. decembra letos konec sveta, kot baje trdijo Maji?

Seveda! Nepovratno bo začel umirati ta svet strahu, žalosti, nemira, jeze, zavisti, bolečine, starosti, bolezni, smrti, …

Umrlo bo vse, kar nas dela nezadovoljne, nerazpoložene, lene, grešne, …

 

Spoznali bomo, da smo luč, sreča, mir, prijatelji, …

Vse, kar je temu nasprotno – nismo mi. Mi smo svetloba, blaženost, veselje, …

 

 

Se že veselim konca sveta na prvi zimski dan, na dan, ko navadno izide Občan.

 

Ni potrebno, da vam zaželim srečno Novo leto 2013, strah je umrl. Ostala je samo LJUBEZEN. Zaupajmo! Če ne zaupamo (in smo zato prestrašeni), pomeni, da ne verjamemo v popolnost, neskončno dobroto in vsemogočnost Boga in božji plan.

 

Kako biti radost, kako zaupati, ko je vendar toliko »upravičenih« razlogov za strah in skrb. Veliko je skupin, ki vadimo in si pomagamo med seboj, kako se rešiti te navlake (strahu, nezaupanja, zasvojenosti, …).

 

To je spletna stran, kjer se jaz učim LJUBEZNI: http://www.6emotions.si/

 

 

Neskončno lepo mi je, če samo pomislim, da nas imam rad. In to je edina prava in nepreklicna resnica.               Zvonček

 

Bližnjica do čarovnije pri kateri se izpolnijo vse želje! - http://www.vace.si/NOVO2007.htm