IZVORNA STRAN

Objavljeno v Občanu (Glasilo občine Litija)

julij, 2013

ADI MA IDEJO GENIALNO,

jaz jo pa izvajam maksimalno … JAZ SEM NOR … Ker se pameten ne da živet, sem pobegnil v svoj svet.

Ker uživam v naravi in v goloti (sl.1), sem šel na svojo kmetijo Zapece. Zdaj skrbim za kozo, konja, kunce, mucke, piščančke, vrt, ... Kosim in sušim travo, sekam grmovje, »bom naredil stezice, ki so včasih bile«.

Zelo nerad zapuščam zeleni raj in res uživam maksimalno.

Včasih me obiščejo vnuki. Potem babica Anka zajaha konjička (Arsisa, ki je včasih pri nas na oddihu) in drži vnukinjo, da ne pade s sedla, jaz pa vodim konja (fotografirajo se pa drugi - sl.2). Včasih gremo na jezerce (sl.3). To je tudi čudovit kraj za piknik, kjer šumi voda - izvir Savskega potoka. To je prava divja samota, narejena za tiste, ki žele v samoti preživeti  ljubezensko pravljico.

Včasih me obiščejo prijatelji in znanci. Potem mi pomagajo pri kmečkih opravilih, vendar se nam nikamor ne mudi. Popijemo kakšno pivce, kakšno rečemo ali zapojemo, se goli (kakor nas je bog ustvaril po svoji podobi) okopamo v deviški vodi jezerca in se poslovimo polni prijateljskih občutkov in miru v brezčasnosti. 

Tu je konec poti. Lahko se odpravite po nekdanjih stezicah na Sveto goro ali v sosednje vasi - a z avtom se lahko odpeljete samo nazaj v civilizacijo.

Če bi me slučajno radi obiskali, lahko prej pokličite (041 896 632 ali 01 8976 070), da ne bo pohujšanja v Dolini Šentflorjanski.

Včasih ima tu svoj dogodek kakšna duhovna skupina. Pred kratkim pa sta me obiskala prijatelja iz MALEGA RAJA. Tole pa sta napisala na svojo spletno stran - http://www.dnmaliraj.si/aktivnosti/ .

Včasih pa na pomoč pokličem Družinsko gledališče Kolenc, kjer združujejo umetnost in naravo, pa je potem res vsem željam mojih obiskovalcev zadoščeno   - http://www.druzinsko-gledalisce-kolenc.si/ .

Prisluhnimo Adiju in njegovim genialnim idejam in še naprej vztrajajmo v ljubezni drug do drugega … !  

                                                                 Zvonček Norček