Iz meni neznanih razlogov: ni bilo objavljeno v Občanu (glasilu občine Litija) junij  2016 -             IZVORNA STRAN

 

Športniki z Vač in okolice, ki imajo

NEKAJ MED NOGAMI

Kot ste to takoj uganili, so to: kolo, motor ali konj.

 

-       Kolesarski klub Vaška Runda je skupina prijateljev, ki skupaj praznujejo svoje rojstne dneve in druge praznike in se vsak četrtek zapeljejo  iz Kandrš proti Trojanam, skozi Moravče, nazaj v Kandrše – 55 km. So že profesionalce povabili s seboj, pa so Vačani zanje prehitri. Sodelujejo skoraj na vseh kolesarskih prireditvah po Sloveniji. Njihova zvezda je Matej Kimovec (sl. 1), državni prvak v vzponih, itd.

 

 

 

-       Motocross park Boltija, Slovenia je plod prizadevanja predvsem Simona Lavrina in njegovih prijateljev. Proga je narejena profesionalno (sl. 2) in se ponaša z najpopolnejšo in najobsežnejšo dokumentacijo. Ampak naša birokracija in politika imata trenutno druge interese, tako, da velikih javnih tekmovanj ni možno izpeljati, vse ostalo pa. Ne obupaj Simon – radi te imamo!

 

-       Tudi Konjenica Jesenje – GEOSS ima v svojih vrstah državnega prvaka  - zmagovalca v western jahanju: Horsemanship walk &: trot (SIQHA). To je Jan Škarja iz Tolstega vrha (sl.3). Če vas zanima trening konja brez vsakega najmanjšega nasilja, je to vaša prava izbira v svet jezdecev.

V zgornjih vrsticah sem nanizal dovolj podatkov, da smo lahko ponosni tudi na mlajši rod, ki bo enkrat v muzeju Petra Svetika širil zbirko pomembnih mož, pa tudi dovolj, da boste na internetu brez težav  videli in izvedeli še več.

 

 

-       Športnik, ki ima NEKAJ V GLAVI, pa  je Pavel Hiršel (sl.4). Daljnega leta 1965 je bil v svoji kategoriji državni prvak in zbral vse točke v športu, ki se imenuje dopisni šah, v naši državi, ki se je imenovala Socialistična, federativna, republika Jugoslavija. (Da se zgodovina slučajno ne pozabi!)

 

Rad nas imam!  Zvonček Norček