Objavljeno v Občanu (Glasilo občine Litija) februar, 2013

 

IZVORNA STRAN

 

PONEDELJEK POPOLDAN

 

Vače niso znane samo po vaški situli, vaških klepetuljah, itd., temveč tudi po vaških originalih. Poleg mene, kurjega strahu, sončne uprave in nekaterih, je tu nekoč živel mizar Brone, ki je z delom vedno odlašal na ponedeljek popoldan, ko obljube, kaj vse bo naredil, seveda ni držal in smo mu zato rekli Ponedeljek Popoldan.

Nekaj neverjetnega, kaj vse se pa v današnjem času zares dogaja na Vačah v ponedeljek popoldan v zgradbi šole.

   

Vaška knjižnica - spodaj pod vrtcem - je odprta vsak ponedeljek popoldan od 16.00 do 19.00.  (pa tudi v sredo od 11.00 do 15.00) Vedno nas tam prijazno sprejme lepa knjižničarka Ana Vrhovec (sl.1)

(01 896 25 58). Ob ponedeljkih popoldne (vsaj enkrat na mesec) pa lahko pridemo na uro pravljic. Natančni podatki o uri pravljic so objavljeni v Občanu.

 

 Vsak drugi ponedeljek popoldne v mesecu so na šoli govorilne ure.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Članice Društva žena in deklet se od 17.40 do 18.40 pod vodstvom Polone Klančnik razgibavajo v telovadnici (sl.2).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za njimi takoj po telovadbi  od 19.00-20.30 po parketu zaplešejo orientalske plesalke ki jih vodi Ana Šimenc (sl. 3).

 

 

Ves ta čas  pa v sobi za vaje zadaj za odrom člani Društva žena in deklet Vače pletemo, šivano, kvačkamo,.. in se ob tem pogovarjajmo o najbolj zanimivih stvareh sploh (sl.4).

V prvem nadstropju pa je v računalniški učilnici potekal gratis računalniški tečaj za odrasle, ki ga je organiziral Izobraževalni center GEOSS iz Litije. Fotografije ni, ker mi je učitelj Uroš Rozina to preprečil in mi vljudno odprl vrata z željo, da zapustim te prostore učenosti. Komaj sem mu uspel povedati, da mu želim srečno novo leto in da ga imam rad.

  V sredo, ob 19.00 zvečer, ima v sobi za odrom vaje - Moški pevski zbor GEOSS, ki ga vodi Matija Strehar. V petek, ob 18.30 pa zaplešejo plesalke – zumbo! 

 

 

Lepo mi je in rad nas imam, posebno sebe! Uživajmo s pametjo – to je edini smisel življenja!

Na Vačah je torej v ponedeljek popoldan še posebno živahno!

 

Zvonček Norček