Objavljeno v Občanu (Glasilo občine Litija) APRIL, 2012                             IZVORNA STRAN

 

 

                                                             ALI ŽE IMAŠ SVOJEGA KMETA!?

 

 

     

    Kmet je spet postal pravi gospod! Pa ne zato, ker bi kmetu šlo bolje, pač pa zato, ker gre skoraj vsem drugim slabše. Je pač tako - denar ne kroži:

 

- Ker tisti, ki kradejo ali kako drugače pridejo do denarja, tega nalagajo v lastnih depojih  ali v švicarskih bankah in je Švica spet postala še bolj bogata – posebno bankirji,

- Ker je svet odvisen od elektrike in nafte (monopol), to izkoriščajo in iztisnejo iz nas denar ter ga vlagajo npr. v Dubai,

- Ker kupujemo najcenejšo robo iz Kitajske, gre tja še preostali denar.

- Potem pa smo še tisti, ki dobimo denar po starih in novih zakonih ( penzionisti, Evropa, država s svojimi davki, smetarji, tisti ki dobivajo socialno pomoč, itd.).

- Nekaterim pa je uspelo ostati v tem kroženju denarja – čestitam - to so prave face.

 

Zdaj vemo, kje je denar. Nismo bili uspešni pri ohranitvi lastne proizvodnje in zato tisti, ki imajo denar, pač pri nas ne morejo skoraj ničesar kupiti in si  s prej našim in zdaj svojim denarjem pač nimajo kaj pomagati. Zato je kriza! Kako zelo preprosto.

Tako je v naših žepih vse manj denarja in težko si privoščimo kaj več, kot eksistenco. Ko bo denarja zmanjkalo tudi za hrano, položnice – eksistenco, bomo razpolagali s svojo iznajdljivostjo in z lastnim delom (če smo zdravi). Namesto da bi porabljali kurilno olje, bomo šli v gozd po drva; namesto da bi hodili po hrano v trgovino, bomo raje začeli obdelovati svojo zemljico ali se povezovati s svojim kmetom. Ali že imate svojega kmeta? Zdaj je zadnji čas, vam rečem! Upam, da bomo imeli vsaj za sol! (Naj zasluži tisti švercar - Martin Krpan).

 

 

Vizionar je narisal človeka naše svetle bodočnosti že leta 1933

 

Srečali pa smo ljudi naše in vaše svetle bodočnosti tudi v bližini GEOSS-a pri menjavi slovenskih semen!

http://stafetasemen.oskrbimo.si/

 

Ostane nam še sedma - zadnja možnost! To je - Preživljanje v naravi! V Sloveniji je pač klima, ki vzpodbuja bujno rast tudi divjih in užitnih rastlin in živali. Če znamo izkoristiti vse to, kar nas obdaja, lahko živimo v izobilju, pa tudi za ozimnico nam veliko ostane. Ne verjamete? Pa še bolj zdravo je!

 

Pojdimo na tri dnevno šolanje  Kako preživeti v naravi! (brez elektrike, brez nafte, brez telefona, brez smetarjev, brez neštetih obveznih položnic, brez stresa,  brez trgovine in denarja, brez interneta, ..) 

 ali tel: 01 8976 680, 041 896 632

-         Družinsko gledališče Kolenc, Vače 12, 1252 Vače

 

To so prijetne - zabavne počitnice (in hkrati izobraževanje), ki so dosti cenejše, kot če ostanemo doma. Ne verjamete – prepričajte se!   Pa še kako nas imam rad v teh težkih časih, ko je to najtežje!         

 

Potem pa naj pride še hujša kriza, če si sploh še upa!    Zvonček Norček

 

Pripis: Morda kdo misli, da je čas krize - čas davčnih izterjevalcev in drugih mrhovinarjev. Ne, ne, to je NAŠ ČAS, čas tistih, ki ljubimo naravo, drug drugega in sebe. Ker se nismo bili sposobni upreti ugodju, ki ga nudi civilizacija, nas je kriza prisilila v izpolnitev naših sanj. Bog že ve, kaj dela in neskončno nas ljubi!

 

Z DRUŽINSKIM GLEDALIŠČEM KOLENC PREŽIVETI V NARAVI

– SRČNI, SREČNI IN ZDRAVI!

 

Juhuhu! Pa bo le prišlo poletje, ki ga že dlje časa načrtujemo in si ga želimo!

Cele počitnice (od junija do septembra) bomo končno skupaj!  Skupaj z Vami bomo namreč 3 dni (v časovnih paketih, ki jih boste izbrali) uživali na seminarju, KAKO PREŽIVETI V NARAVI SRČNI SREČNI IN ZDRAVI.

 

Med najrazličnejšimi dogodivščinami  v naravnem okolju, na domačiji Zapece, v bližini Vač,  bomo nabirali,  raziskovali in preizkušali rastlinsko hrano, s katero lahko v naravi kadarkoli preživimo. Uživanje ob mesni hrani ne bo prepovedano in si boste kakšno poslastico  lahko prinesli s seboj, mi pa se bomo bolj posvetili rastlinam! 

To pa, seveda, še zdaleč ne bo vse!  Ves čas nas bodo spremljali tudi prisrčni  gledališki  podvigi, ki pri nas nikoli ne zamrejo!  Kopali se bomo, sončili, nabirali rastline in si gledališko ogledali naš kraj, ki je pravi raj!

Za hrano, pijačo (iz zelišč in divjih rastlin) in spanje (v kašči, na kozolcu, v šotoru …)  bo poskrbljeno, cena seminarja, na katerega ste vabljeni vsi – veliki in mali otroci, pa bo znana v kratkem.  Naši ekonomi so nam pa prišepnili, da bo seminar cenejši, kot če bi bili doma …

 

Pa tudi to še ni vse! Dodajamo nove informacije o možnostih prijave, zloženka, urnik, fotografije, natančnejši program,… Samo klikneš na že označeno!

 

Več na: http://www.druzinsko-gledalisce-kolenc.si/page/