TARZAN      

IZVORNA STRAN

 in počitniški dnevi na območju GEOSS-a.

Bi imeli hišico v krošnjah dreves? Prav vse bi bilo možno videti, a vas ne bi videl nihče. Potem bi se prijeli ovijalk in se po njih guncali  iz drevesa na drevo. Potovali bi po »nevarni« brvi visoko nad tlemi in lovili ravnotežje. Počutili bi se kot Spiderman ali Superman.

 

 

Lahko si kupimo Disnejevo risanko Tarzan (sl. 1)  in to gledamo iz varne razdalje. Lahko se gremo računalniško igrico s Tarzanom in zraven jemo kokice ali čips in pijemo kakšno Colo. Trebušček bo rasel in kondicija bo na ničli.

 

 

Lahko pa to sami poskusimo, če smo pravi pustolovci in se ne bojimo divjine in višine (sl.2) ali pa, nasprotno, da strahove preženemo. Vsak premagan strah nas osreči.

 

 

 

 

Ni daleč Pustolovski park GEOSS (sl.3). Tam nas čakajo izkušeni spremljevalci, ki bodo poskrbeli, da ne bo prišlo do zapletov.

 

 

Za tiste, ki pa se vseeno ne bi podali v krošnje dreves, pa lahko posedite na klopcah Zdravilnega parka, ki jih je določil radiestezist Igor Ziernfeld (sl.4).

Lahko se podate do cerkvice sv. Neže in občudujete freske in gotska okna (sl.5).

 

Lahko posedite v gostilni Vrabec (sl. 6), kjer vam bodo z veseljem ponudili literaturo o znamenitostih okolice GEOSS-a in poskrbeli za gurmanske užitke,

 

lahko občudujete igro narave oplemeniteno z gospodarjevim umetniškim dodatkom na Škundrovem vrtu (sl.7)  

ali razgled na Limbarsko goro in Kamniške Alpe (sl.8),

lahko se z Družinskim gledališčem Kolenc sprehodite do GEOSSa

(sl. 9) in svojo roko položite točno na križec, ki označuje težišče naše republike. Tam se naučimo ali ponovimo čarovnijo, pri kateri se uresničijo vse želje.

Na krožni poti GEOSS (sl.10) se lahko srečate še z drugimi znamenitostmi. Poleg tega pa je v vrtači narejeno pravo nogometno igrišče in v vasi Slivna je tudi igrišče za odbojko.

Najpomembnejše pa je, da bomo vsi veseli vašega obiska, ker vas imamo radi in to znamo pokazati vsakomur - kljub recesiji.   Zvonček Norček   

 

 

 

 

Več o naših številnih znamenitostih na:  http://vače.si/

O Pustolovskem parku GEOSS:  http://pustolovski-park-geoss.si/