ZA SREČNO NOVO LETO! (Rdeči, Beli, Plavi)

IZVORNA STRAN

Med drugo vojno smo bili Slovenci razdeljeni:

 

Beli: so sodelovali z napadalcem. Njihovi voditelji so bili verniki, kristjani, kler. Borili so se za vero - proti rdečim, tudi za samostojnost v okviru napadalcev. Bili so poraženci. Po vojni so jih rdeči veliko pobili.

 

Plavi: so sodelovali z napadalcem. Nastali so iz poražene starojugoslovanske vojske. Njihovo vodilo je bilo živeti v kraljevini Jugoslaviji. Borili so se proti rdečim. Bili so poraženci. Po vojni so jih rdeči veliko pobili.

 

Rdeči: so se borili proti napadalcu in proti tistim, ki so z napadalci sodelovali. Njihovi voditelji so bili brezverci z vizijo o pravični novi državi. Vojaki so bili partizani. Vojsko so sestavljali izobraženci in preprosti ljudje, tudi verniki in tudi partizanski duhovniki. Bili so zmagovalci. Po vojni so pobili veliko svojih nasprotnikov.

 

Ali niso to barve naše zastave?

Med vojno je izginilo okoli 100 000 Slovencev. Od tega jih je napadalec pobil okoli 20 000. Ostali smo bili žrtve bratomorne vojne. Pobili smo se med seboj.

Tudi drugi narodi so se pobijali. V Darfurju nekaterih plemen ni več. To je tako, kot bi rekel: »Štajercev ni več«.

 

Antigonina brata sta se borila na nasprotnih straneh in oba sta padla. Prepovedano je bilo pokopavanje nasprotnikov. Antigona je pokopala oba. Za kazen so živo zakopali. Rekla je: » Ne da sovražim, da ljubim sem na svetu« Preberite tragedijo, ker to ni vse!

 

Upam, da smo Slovenci – kot narod - to fazo medsebojnega pobijanja prerasli (pa čeprav je vsem bog pravično dal najbolj pametno pamet) in da neoborožen konjenik na GEOSS-u (na situli in v osebnih dokumentih), jaha v večni mir (slika).

Rad te imam, pa če si bel, rdeč, plav, nor ali kodrlajsast.

 

SREČNO bo 2011! Saj ni vojne in vse je odvisno od nas. Čaramo lahko tudi z objemom in z besedami, kako zelo radi imamo sebe in kar nas obdaja: http://www.vace.si/NOVO2007.htm

 

Rad nas imam!  Zvonček Norček