Objavljeno v Občanu (glasilu občine Litija)   december 2017                      IZVORNA STRAN

REIKI

Za nekatere je dotik fobija. Takrat se v nas izločajo škodljive snovi. Z vajo strah preženemo, ga spremenimo v ugodje, srečo, zdravje, blaženost,..

V veliki telovadnici se nas je zbrala množica . Po učiteljevih navodilih so se tisti, ki še niso imeli opravka z metodo reiki, ulegli na pripravljena visoka ležišča. Trije ali štirje, ki smo že imeli iniciacijo, pa smo polagali roke na ležečega. Starejša gospa, ki je ležala pred nami, se je nejeverno, z grenkimi občutki,  prepustila našim rokam. Namenoma sem izbral položaj pod popkom, ker sem bil edini moški v skupini. Ob prijetni meditativni glasbi smo ljubeče polagali roke na telo neznanke. Minila je ura. Zaključili smo. »To ni slučaj! Zakaj se je to ravno meni moralo zgoditi! Ni mogoče! To bi morali čutiti vsi!« je gospa po končanem zdravljenju ponavljala s solznimi očmi. Kasneje  je postala predsednica  reiki  društva.

Mati v ljubezni boža boleči trebušček svojega malčka. Bolečina popusti. To ni čudež, to je  svojevrsten reiki; to je dotik ljubezni. Ni druge.

Da bi nekdo dobil, drugi pa izgubil energijo?  Ne! Ljubeč dotik deluje proti vsem fizikalnim zakonom.  Vsak samo dobi.

Kaj so objem in ljubeče besede? Širjenje ljubezni, sreče, razumevanja, miru,…

Da bi podobne točke miru, sprejemanja, ljubezni in sodelovanja, kot jo imamo na GEOSS-u, razsejali po svetu, smo dobili priložnost: pozitiven odgovor na razpis Evropa za državljane. To čutimo kot  darilo ob 25-letnici delovanja Družinskega gledališča Kolenc.  Leto in pol se bomo družili z različnimi narodi  v različnih državah in iz GEOSS-a na vse strani sveta širili Prešernov načrt mednarodnega prijateljstva: »Žive naj vsi narodi …« . Da bi kljub razlikam, ki jih tako težko prenašamo,  drug drugega vzljubili!

Rad nas imam! Srečen sem! In vsem želim srečo v Novem 2018-tem!

                                       Zvonček Norček