Vače Društvo GEOSS Družinsko gledališče Kolenc Facebook

 

Objavljeno v Občanu – glasilo občine Litija, december 2013

IZVORNA STRAN

 

Ko človek prebira naslovnice novic, bi mislil, da je Slovenija država, v kateri je doma kriminal; kjer so pogosti umori, poneverbe, nesreče, pedofilija, kraje, prekupčevanje z mamili, itd. Vse našteto odstopa od normale in je zanimivo za ostale, ki tega ne počnemo.  Zato novinarji iščejo nenavadne zgodbe in navadno še kaj dodajo in časopis gre v prodajo. Na Vačah, kjer je okoli tisoč prebivalcev, je samo vaškemu originalu Regininemu Jošku uspelo priti v časopis, kot da sodeluje s prekupčevalci mamil; ali da kot bolnik sredi najhujše zime živi v avtomobilu. V Litiji, kjer je prebivalcev 15 000 pa sem slišal samo o nekih bojevitih psih in o nekom, ki je v svojem obupu sredi gozda grozil z umorom. Iz zgornjih podatkov je enostavno sklepati, da je skrajnega kriminala glede na število prebivalcev - malo.  Izjeme, ki so opisane v novicah, pa samo potrjujejo pravilo:

 

VREME JASNO, VSE JE KRASNO V SLOVENIJI.

 

Pravijo, da je kriza. Res denarja je vse manj. Zato obdelujem zemljo in gojim živali. Lačen nisem! Še paziti moram, da se ne zredim, ker potem ne bi bil čisto nič podoben Kenu. Ljudje, ki jih srečujem (glede na krizo) niso podobni tistim iz koncentracijskih taborišč, ampak je pogosto ravno obratno. Res je, da ni denarja za kurilno olje in za novo peč, ki bi kurila cenejše gorivo. Zato pa se ogrejem, ko pripravljam drva na svežem zraku, sredi neokrnjene narave. Ker je vožnja z avtomobilom predraga, sem presedlal na kolo za zdravo telo. Če je to kriza, potem naj kar traja. Se mi zdi, da smo morda po naravi koleriki in razvajenci. Okoliščine niso nič krive za naše nezadovoljstvo, saj nas naravnost silijo v zdravo aktivno življenje, polno veselja in izzivov.

Zame je največji izziv, da je največji šaljivec - Bog - dal vsakemu drugačno a vsakemu najbolj pametno pamet (posebno ženskam – glej sliko). Tako nam nikoli ni dolgčas.

 

Imejmo se radi in uživajmo v novem letu – vse drugo nima smisla!  Norček Zvonček

 

http://www.vace.si/NOVO2007.htm

Proxy by Datajoy
Udaljenost