Družinsko gledališče Kolenc

 Vače

 Moj hobi – zbiranje sličic - Kraljestvo živali  

Objavljeno v Občanu – NOVICE IZ OBČINE LITIJA

 

 

 

Zgodovina zastonj – pa še s kavo te počastijo!

 

Če mislite, da je Dom Tisje brez poslanstva, ste se hudooo zmotili.

Če mislite, da je poslanstvo takšnega doma samo lajšanje strarostnih pojavov, do katerih, upam, bomo vsi pripluli, predno nas povozi avto, …! Spet napaka.

 

TU SO DOMA ZGODOVINA, MIR, LJUBEZEN. To, kar si želim, je, da bi bil v takem domu, ko bodo nekatere moje funkcije dotrajane in potrebne pomoči.

Kje, mislite, sem izvedel,  veliko novih resnic o Antonu Lajovcu,  o vaškem perišču, o življenju v preteklosti, …? Bolje, da ne naštevam, ker je vsega preveč.  Prav stanovalci Doma Tisje so tisti, ki so mi pomagali, da sem izvedel presenetljive stvari.

Pred vhodom te čakajo prijazne mucke. Ko stopiš skozi vhod, te pritegne lep akvarij, na desni model Doma Tisje, bife s kavo…., prijazna receptorka.

Ko sem bil nazadnje tam pa, izjemoma, pri vhodu na klopcah ni bilo prijaznih babic in dedkov, ki te vedno ljubeče gledajo, kadar vstopiš v njihovo kraljestvo. Iz jedilnice sem zaslišal petje:

 

V tvojem srcu je ljubezen,

v tvojem srcu sreča sije,

v tvojem srcu še pomlad je, … - je pel šmarski Zvon skupaj s poslušalci.

 

Tam so bili zbrani in proslavljali rojstne dneve v mesecu marcu. Med njimi ni bilo več moje babice, Peskarjeve Jelke. Poslovila se je le mesec dni pred svojim 98-tim rojstnim dnem. Opravila je še eno svoje poslanstvo - zvabila me je v Dom Tisje, kamor zdaj zahajam zaradi tistih, ki so tam še ostali. Želim vam vesel materinski dan in da bi nam vsak dan bil praznik.

 

Rad nas imam!  Zvonček Norček.

 

Poglejte na: http://www.dom-tisje.com/,

še bolje, pojdite kar tja po MIR, LJUBEZEN; če vas zanima zgodovina, etnologija, se pogovorite z: Marinko, Jožetom, Borisom, Cveto, Ivo, …………..