SPLETNE STRANI:

 Držinsko gledališče Kolenc

 Vače

 Moj hobi – zbiranje sličic - Kraljestvo živali

 

 

 

Občan, September 2006, št.9, leto 8

LETOS KAR DVA STOLETNIKA Z VAČ

 

Prvi je praznoval svoj rojstni dan že maja. To je bil naš moški pevski zbor, ki se je ob tej priložnosti preimenoval  v Moški pevski zbor GEOSS. Upravičeno, saj ne mine nobena pomembna prireditev na GEOSSu brez njega! Ob svoji stoletnici so zapeli skupaj z ženami in z mladinskim pevskim zborom iz naše šole in to ob prisotnosti zelo eminentnih obiskovalcev (Štefka in Milan Kučan, Mirko Kaplja, Jože Dernovšek,…..) O, kako lepo so zapeli  in kako ljubko je napovedovala Streharjeva Jana! Ko je bilo konec koncerta, pa kar nismo hoteli oditi domov, ker je bila družba zelo prijetna in spontana. Hrana, ki so jo pripravile žene in dekleta, pa izvrstna. In spet smo prepevali,  papali in pupkali.

Čestitam - saj ne vem komu- ali predsedniku zbora Lojzetu Vozlju, ali zborovodju Matiju Streharju, ali pevcem, ki so pripravili oder tako, da je bila akustika izjemna, ali sponzorjem, ali obiskovalcem ali ……………….

Preden  sem zapustil prostore vaške šole, sem zaslišal nežno melodijo. Nekdo je igral klavir v prazni dvorani. Pogledam. Za klavirjem je bila mala navihana deklica z dolgimi rjavimi lasmi in velikimi očmi, rekel bi četrti razred osnovne šole. "Ja, kdo si pa ti?" sem vprašal.  "Me ne poznaš, saj sva se že srečala v šoli v Moravčah, ko smo imeli naravoslovni dan? Jaz sem Streharjeva Stina."  " A, tudi ti?" sem rekel, jo pobožal in šel.

Bilo je SUPER, SUPER, kot se to za tako obletnico spodobi. Ne bi verjel, če ne bi bil zraven!

               Zapisal:         Bivši zasilni pevovodja - Zvone Kolenc

Zahvalo, ki so jo nam podarili naši gasilci  ob svoji 80-letnici (1983), drži v rokah Karel Jurjevec, dolgoletni član PZ ter velik ljubitelj Vač in pevske ter gledališke dejavnosti.

2. Nekdanji dolgoletni zaslužni pevovodja: Ivan Grm, ki je s presledki zaradi vojne in bolezni vodil zbor od 1937–77.

1. Začasni pevovodja Zvonimir Kolenc ( 1977–84 ), v pričakovanju, da mladi

3. Matija Strehar konča zborovodsko šolo. Naslednje leto je že prevzel dirigentsko palico in povedel zbor – z vsem spoštovanjem – do njegove 100-letnice.

KAKO RAD IMAM TE FANTE!