december 2019                                                             IZVORNA STRAN

NAJSREČNEJŠI DAN V EVROPI!                               

7. maj 1945

NAJSREČNEJŠI DAN ZA NAŠ PLANET!

2. september 1945

To se imenuje pasje veselje! Pes je najbolj vesel, ko ga nehamo pretepati! Ljudje smo dočakali ekstazo sreče, ko je bilo konec vojne. Potem smo pozabili na blažen občutek sreče. Slabo je zato, da uniči sebe in nas uči, da obstaja le ljubezen.

Morda pa le ne potrebujemo vojne, da ob koncu, če preživimo, dočakamo srečo. Morda pa potrebujemo samo še več čarobnih besed: lepo te je videti; srečen sem, ker ste; zaradi tebe je svet srečnejši; lepo mi je, če le pomislim nate; ti si meni zelo ljuba oseba; … in še več čarobnih gibov: nežen pogled, božanje, objem.. Čarovnija je vse, s čimer pokažemo svojo veliko ljubezen, saj smo narejeni v ljubezni, za ljubezen.

Hvala vsem, ki ste pristopili k meni in mi zaupali, da vam ti članki veliko pomenijo. Članki v decembru so še posebej posvečeni ljubezni, saj vse kaže, da je to mesec, ko si to najlaže povemo.

Hvala Društvu GEOSS za pobude in Družinskemu gledališču Kolenc za organizacijo in izvedbo čudovitih dogodkov na GEOSS-u, na Vačah, po Sloveniji in v tujini, ki dvigujejo srčno zavedanje svoje narodne identitete in poglabljajo ljubezen med nami na narodni in mednarodni ravni (za to sem zelo hvaležen tudi svoji ženi Anki).  Hvala tudi vsem drugim društvom in posameznikom, ki nas povezujejo in nam omogočajo ljubečo rast in razvoj!

Želim nam srečno 2020 ob čudoviti dekoraciji (sl. BTC City  hala A ), ki jo vsako leto z ljubeznijo pripravlja moja prijateljica z Vač. Več slik je na tej spletni strani. http://www.vace.si/andrade.htm

Naj bo vsak danes najsrečnejši dan!    Zvonček Norček (01 8976 680, 041 896 632, zvonimir.kolenc@guest.arnes.si )

 

Kot sem obljubil – več slik! V Občanu je bila objavljena samo zgornja fotografija.

Andreja Debelak (sl.)

je usposobljena in izkušena dekoraterka in aranžerka, slikarka, izdelovalka maskot, lutk, skratka umetnica, ki nam s svojimi prikupnimi umetninami naredi življenje privlačnejše, tako, da ga še bolj želimo živeti. SAMI SE PREPRIČAJTE!! Pa to niso samo aranžmaji iz BTC-ja temveč tudi druga presenečanja! UŽIVAJMO! NAJ GOVORE UMETNIJE SAME!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvala Andreja!  Rad te imam!  Zvonček Norček