Objavljeno je bilo v Občanu (glasilu občine Litija)  junij  2018,                     IZVORNA STRAN

 

 

KOMAJ VERJETNO

 

1. Enkrat se bo našel nekdo, ki bo navdušil z resnico ( Čeprav je to že potrjeno in dokazano – samo oči si zapiramo pred tem dejstvom. )! Temeljni in temeljit filozof iz obdobja renesanse in humanizma ( 500 let nazaj ) je naše gore list.

Ker je bilo zaradi volitev v prejšnjem Občanu premalo prostora, naš notar Miro Bregar pa je želel objaviti članek o krožišču v Butalah, sem odstopil prostor tej aktualni temi in moram priznati, da se lahko primerja z Milčinskim.  Čestitam!  (Z Anko nestrpno čakava nadaljevanje!) Zato majska kolumna o našem filozofu ni bila objavljena, lahko pa si jo pogledate na: http://www.vace.si/vadian-hvale.htm .

To so ostale bližnjice:      https://sl.wikipedia.org/wiki/Matija_Hvale  ,  http://www.vace.si/hvale2.htm    ,    http://www.vace.si/ucbenik-zupane.htm

 

2. Prijateljici sem izpolnil željo in tega, kar boste zdaj prebrali nisem zapisal v Občanu, je pa zapisano tu - BERITE: Dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana so Tuševe zvezdice 2018. To je tekmovanje v državnem merilu: o vsebinski predstavitvi nekega kraja, v pripravi značilne hrane za ta kraj in v postrežbi.

»Zmagovalno ekipo so sestavljali dijaki SŠGT Ljubljana: Irhad Jusič, Juš Dolničar, Matic Rot, Klara Bučar, pod mentorstvom profesorjev SŠGT Ljubljana, Majde Rebolj, kuharstvo, Polone Ostanek, turizem, Alena Kvrbiča, strežba. Z zmago so si poleg profesionalne posode in nožev Masterpro, priborili štiridnevno strokovno izobraževanje za celotno ekipo pri priznanih kuharskih mojstrih.« To je samo odlomek iz članka na internetu.  Več pa na:

http://www.instore.si/newsarticle/newsarticle/Dijaki-Srednje-sole-za-gostinstvo-in-turizem-Ljubl 

Poudarjeni imeni pa poznamo: Juš je doma iz novih Vač, Majda pa je iz Sel.   ČESTITAM DRŽAVNIM PRVAKOM!

 

3. Nikoli ne uganete, kdo je pred kratkim dobil v Kongresnem centru Brdo naziv Naj prostovoljec 2017 v kategoriji – starost nad 30 let! Če je uganka pretežka, je odgovor - Zvonimir Kolenc ali bolj natančno Zvonček Norček (70 LET) – za prostovoljno delo na pošti, itd. – KLIKNITE NA: http://www.prostovoljstvo.org/?t=news&id=3661 . Tole pa je utemeljitev: http://www.vace.si/utemeljitev.htm

4. Če sem kaj pozabil ali za dodatna pojasnila - pokličite: 041 896 632.

 

Uživajmo, saj smo živi, pa še počitnice so!  Zvonček Norček

 

Imam predlog za užitek na prvi počitniški dan: V nedljo 24. junija 2018, ob 16.00, bo Dan državnosti in Praznik kulturne dediščine na GEOSS-u.  Učili in smejali se bomo članom Prosvetnega društva Čeče iz Hrastnika.