JERNEJEVA ZAHVALA:

 

Moj in hkrati grob ljubljene hčere je zapuščen. Skoraj vsi so pozabili name. Zato se Vam iz Neba zahvaljujem, da ste se spomnili 100- letnice moje smrti. Posebno toplo zahvalo pošiljam Mateji Ribarič iz Slovenskega šolskega muzeja, ki je našla poleg informacij o meni, tudi mojo sliko, da si me boste predstavljali (To se imenuje poslanstvo neke ustanove!). Prav toplo pozdravljam sokrajane  - Vačane, pa tudi Litjane, pri katerih sem nekoč bil ravnatelj šole. Hvala tudi tebi Zvonček!  Rad te imam! Vsem vam želim vesel božič in srečno predvsem zdravo Novo leto 2021!

                                               Jernej Ravnikar – Vaški Jarni

 

Več o njem v prejšnjem OBČANU ali na   http://www.vace.si/jernej.htm

                                                     IZVORNA STRAN

Objavljeno v Občanu (Glasilo občine Litija) december, 2020 

 OBJEM IN COVID

 

Sem mislil, da čarovnija (objem in rad imam - http://www.vace.si/NOVO2007.htm ) ne drži, da je nekaj narobe, ker je Bog dal korono. Ampak Bog dá samo dobro! Kje je tukaj dobro?

Dragi vsi, vse je jasno kot beli dan: Pozabili smo nase ali na svoje najbližje! Pa recite, da to ni res?

Enostavno in lepo se je objemati s človekom s katerim nimaš skupnih problemov. Zdaj pa smo zaprti s svojimi najbližjimi in s skupnimi problemi v izolaciji, da bi objeli drug drugega in si rekli, da se imamo radi. Največji problem pa je objeti sebe in si priznati: »Rad se imam!«. Saj se počutiš malo čez les.

Ko boš objel in božal sebe, si govoril, kako rad se imaš in pri tem čutil blaženost, si skoraj razsvetljen. Vaja dela mojstra!

Zahvaljujem se Acotu (duši Občana), da sem smel to zapisati!

Bog ne daj, da bi komu ob novem letu ali božiču želel kaj slabega! Želim nam vsem in Jerneju, da bi nam vsak trenutek bil en sam užitek!         Zvonček Norček

 

Če si pa kdo slučajno želi tematski stenski koledar s posodobljenimi vpisi - kaj vse se je zgodilo na današnji dan v zvezi z GEOSS-som ali Vačami, naj klikne na  http://www.vace.si/2021.htm Če vam je všeč, ga dobite pri meni (zvonimir.kolenc@guest.arnes.si).