SPLETNE STRANI:

Držinsko gledališče Kolenc

 

 Vače

 

Moj hobi – zbiranje sličic - Kraljestvo živali

 

Občan

NOVICE IZ OBČINE LITIJA

 

 

Obljubila bosta

PRED SIMBOLI SLOVENSTVA

 

Ste bili že kakšno soboto pred ali po pustu na GEOSS-u? Še ne?! Ni redkost, da pridejo mladoporočenci po uradnem delu poroke na GEOSS, nazdravijo s šampanjcem in se fotografirajo. Kot da ni dovolj, da rečeta mladoporočenca svoj DA  pred matičarjem, kot da ni dovolj, da sta svojo odločitev potrdila pred duhovnikom v krščanskem svetišču.

Kot da mnogi mladoporočenci žele še eno iniciacijo (obred sprejemanja v drugačnost in zrelost)  – v srcu Slovenije, pred oltarjem slovenstva, pred pomnikom GEOSS.

Novi  predsednik Društva GEOSS, Mirko Kaplja, je zato dal čudovito idejo, naj  bodo na GEOSS-u  možne tudi poroke za vse tiste, ki jim simboli slovenstva  pomenijo več.

 

Prva taka poroka bo v soboto,  5.julija 2008.

 

Pod lipo slovensko, z rožmarinom, rožekravtom, nageljnom, gavtrožo, potonko, …

S kočijami, v katere so vpreženi lipicanci, s Prešernovo Zdravljico, pod našimi zastavami, s slovensko pesmijo,  v srcu Slovenije, v GEOSSu

 ob stičišču vseh Slovencev,  ob zavedanju svojih korenin - najbolj pripravljena sprejemati drug drugega, svojo ljubezen in svojo drugačnost – srečno, mladoporočenca!

 

Vsi, ki si želijo obljubiti svojo večno ljubezen na Slovenski poroki, ob simbolih slovenstva na GEOSS-u, naj to željo izrazijo matičarki na Upravni enoti Litija in povezala Vas bo z Družinskim gledališčem Kolenc, ki je pooblaščeni organizator takšne poroke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konjenik s situle in iz slovenskih osebnih dokumentov z okrasnimi kamni iz pokrajin, kjer žive Slovenci