SPLETNE STRANI:

Držinsko gledališče Kolenc

 Vače

Moj hobi – zbiranje sličic - Kraljestvo živali

 

Občan

NOVICE IZ OBČINE LITIJA

februar 2008, št.2, leto 10

 

 

GEOSS in SLIVNA – SODELOVANJE in  SRČNOST ter IZ  TEGA RAZSTAVA DOMAČE UMETNOSTI IN OBRTI

 

Pa sem v hudi zagati: naslov mora biti  namreč  privlačen. V Novicah,  v Nedeljskem in v drugih časopisih pa  so  na veliko in kar se da poudarjeno  napisani naslovi o umorih, tatvinah, goljufijah in drugih šokantnih dogodkih. To najbolj pritegne. Sem rekel, da bom začel naslove izrezovati in jih bom lepil na steno - namesto tapet. Ne vem, če ima kdo v Sloveniji tako veliko stanovanje, da bi lahko vse to nalepil. Če ste torej mislili, da boste končno izvedeli pravo resnico, se niste zmotili. Še vedno sodelujemo, se DRUŽIMO, pogovarjamo, usklajujemo, delamo in RADI SE IMAMO. Zato lahko z branjem zdaj prekinete – pardon – nadaljujete!

Mična gospa - Barbara Vrtačnik iz Slivne si je zamislila, da bi izkoristila dejstvo, da pride na GEOSS vsak dan več in več ljudi. Posebno, če je vikend in sije sonce, se do središča in nazaj  vije kolona. In ko je bila na GEOSSu  tradicionalna,  letos že 23. po vrsti, državna proslava v čast našega največjega pesnika, se je odločila, da bo naredila prireditev še bolj privlačno. Slivnanci so staknili srca,  glave in roke in naredili razstavo domače umetnosti in obrti. Pri vsaki hiši kaj počno. Martin je spletel koše, Srečko je v žično mrežo odel lončene lonce, Tatjana je okrasila svilene rute, Bine je obnovil skrinjo iz leta 1838, teta Ela je spekla flancate, ker je bil pustni čas, nekateri pa potice raznih vrst (smo že vse pojedli). Vsega vam ne bom izdal… . Če vam pa radovednost le ne bo dala miru, pa lahko pridete pogledat in prijazna krčmarica Miriam ( 040 649 119 ), vam bo odprla dvoranico na skednju in vse pokazala. Pravijo, da bo razstava odprta samo do konca februarja. A jaz jim tega ne verjamem, ker je preveč zanimanja, da bi se takšna razstava  kar zaprla. Kam pa pridemo!

V knjigi vtisov pa lahko preberete, kaj je zapisal o razstavi letošnji slavnostni govornik na proslavi 3. februarja,  Mitja Meršol,  ali pa še sami kaj dopišete.

   Več slik o razstavi

Bojanini izdelki:

1. Servetna tehnika

2. Fimo uhančki

3. Fimo skrinjica

4. Fimo obeski

                                                                                                      NAŠ NORČEK