Objavljeno v Občanu (glasilu občine Litija)  julij  2018,                     IZVORNA STRAN

 

MEGA TRGOVINA NA VAČAH

Tako pač je! Razvoj in napredek zahtevata žrtve. Pošta izgublja svojo funkcijo. Mobilna telefonija, internet, … nadomeščajo in nadgrajujejo  njeno nepogrešljivost. Pošta, telegraf, telefon – PTT – so izgubili bitko s časom. Poštna kočija in poštni rog so le še simboli iz nostalgične preteklosti. Veliki in svetli prostori pošte v Družbeni hiši na Vačah so dobili novega lastnika.  Nastopili so zlati časi trgovine. Trgovski centri rastejo. Včasih je vse bežalo v mesta, ker je bilo življenje tam udobnejše. Na kmetih smo se pa borili za obstoj, kajti bilo nas je vse manj in manj. Ukinjale so se šole, propadale domačije, … Zdaj se je zgodba obrnila. Življenje na kmetih, v stiku z naravo, je postalo moda in nuja. Iz vikendov so postale družinske hišice. Malo je tistih, ki bi si še želi živeti v mestu. Mesta pa si prizadevajo za oživljanje mestnih jeder.

Tako je pošto nadomestila pogodbena pošta,  v prejšnje  prostore pa se je razširila prenovljena velika trgovina, da bi skoraj potreboval  GPS, da se ne izgubiš in da najdeš, kar iščeš.

Prijazne in simpatične prodajalke (Mateja, Nanda, Zdenka, …) pa poskrbijo, da je na zalogi vse tisto, kar kupci potrebujemo za sodobno preživetje , da nam ni potrebno potovati v središča in zapravljati časa in denarja za vse tisto, česar ne potrebujemo. Vsem prodajalkam se zahvaljujem za oseben odnos do kupcev, saj je trgovina že od nekdaj del sproščenega družabnega življenja na vasi.

Za vse tiste, ki slučajno ne veste, to je: KGZ Litija z.o.o.  Mercator – franšizna samopostrežna prodajalna Vače.

Rad hodim v trgovino na Vačah!  Tam mi je lepo!  Se ve – zakaj! 

 Zvonček Norček

Več na: http://www.vace.si/trgovina.htm