SPLETNE STRANI:

 Držinsko gledališče Kolenc

 Vače

 Moj hobi – zbiranje sličic - Kraljestvo živali

 

Objavljeno v Občanu – NOVICE IZ OBČINE LITIJA – maj 2007, številka 5, leto 9   

 

 

NALOGA ZA PRAVE DETEKTIVE

 

Poleg biometrije se najnovejši potni list razlikuje tudi v barvi. Precej več je zelene, ki nadomešča rdečo; tudi, ko ga osvetlimo z ultravijolično svetlobo!  Ima pa še novo zaščito, ki je spet povezana s situlo z Vač. Ob strani naše fotografije so drobne figure s situle, ki žarijo z različno jakostjo – odvisno, s katero valovno dolžino ultravijolične svetlobe jih osvetlimo (sl.1).

 

V potnem listu pa je veliko napak, ki so povezane z mojim  člankom iz prejšnje številke Občana. Vsaka napaka, čeprav je ponovljena večkrat, šteje samo enkrat.  Tako je napak, ki jih je naredil oblikovalec potnega lista, šest. Sedma napaka  je fotografija, ki sem jo namenoma vstavil v prejšnji članek.

 

Nagrade za najboljše detektive.

 

Tisti, ki bo prvi  odkril vse napake, ki so povezane s prejšnjim člankom in potnim listom, bo dobil prvo nagrado. To je gledališko vodenje po območju Vač in Geossa, ki traja tudi do 3 ure. To je vodenje, pri katerem ob zabavni animaciji – rekli bi komediji - spoznamo najpomembnejše znamenitosti z Vač. S seboj pa lahko pripeljete cel avtobus prijateljev! Če ne veste, kam peljati in kako razveseliti svoje prijatelje, potem je to morda ideja za vas.

 

Druga nagrada je namenjena tistemu, ki bo  spregledal kakšno malenkost, in ki bo imel za prvim najmanj napak. Nagrada je večjezični  vodnik po našem območju.

 

Tretja nagrada  pa je zemljevid z naslovom Raj okoli Geossa in je namenjena tretjemu najboljšemu  detektivu.

 

Odgovore pričakujem do vključno meseca septembra 2007, ko vam bom katero od napak tudi zaupal.

Za reševanje potrebujete torej:

članek iz Občana v mescu aprilu (http://www.vace.si/potni%20list.htm ), potni list, UV svetilko ali baterijo (za preverjanje denarja) in seveda situlo ali njen plašč.

 

Naša država se razlikuje od drugih držav po tem, da potrebujete potni list v samem srcu države, da se pozabavate v iskanju napak, ki jih je namenoma in nehote naredil oblikovalec, g. Miljenko Licul.   Uživajmo!  Zvone

 

Vaše odgovore in pripombe lahko pošljete na:

Zvonimir Kolenc
Vače 12

1252 VAČE

Tel.: 01 897 66 80

GSM.: 041 896 632
E-pošta: zvonimir.kolenc@guest.arnes.si