SPLETNE STRANI:

 Družinsko gledališče Kolenc

 Vače

 Moj hobi – zbiranje sličic - Kraljestvo živali  

Objavljeno v Občanu – NOVICE IZ OBČINE LITIJA – MAJ  2009, številka 5, leto 11

 

 

ZA INTERMEZZO

 

VSE  informacije o Vačah in širši okolici Vač na dostopnem mestu so moja vizija. Delo ne bo nikoli dokončano in nikoli popolno, čeprav bom svoje spletne strani obnavljal.

 

»Zakaj norček? Meni se zdijo ti članki čisto preprosti, razumljivi - pa še zabavni. Vedno najprej pogledam, kaj je napisal norček, ker se mi zdi, da sem jaz tudi takšen norček!« Me sprašujejo.

 

Dvornega Norčka niso obglavili, če je govoril resnico, če je lagal, če se je norčeval. Z njegovo pomočjo je vladar začutil probleme in radost svojih podložnikov. Vsak norček  to dela iz resnične ljubezni, ker ima rad vse, kar ga obdaja, čeprav resnico o ljudeh pozna. Toda ne sodi! To je tako, kot bi zamerili golobu, ki je spustil svoj iztrebek ravno na našo glavo. Golob sploh ne pomisli, da je storil kaj narobe! Zato imamo živali vseeno radi. Če pa človek naredi kaj narobe zaradi svojega prepričanja, mu pa zamerimo. Čudno!

Kot Norček lahko uporabim vse pripomočke za to, da s svojimi kratkimi članki čustveno  vplivam ( strah, radost, ljubezen, zavist …) na interes bralca (kot čutim), da pride, raziskuje, vpraša, …

Tistemu, ki je radoveden, pa dam vse več možnosti, da najde, kar išče. Posebno učenci, dijaki in študentje vedno iščejo kakšne podatke o Vačah, ker pripravljajo referate, plakate, seminarske naloge, … Pri vsem tem se pa veliko naučim.

In kje se vse to dobi:

 

Na spletni strani:      http://www.vace.si/

Vse več je na Wikipediji: npr.:                     : http://sl.wikipedia.org/wiki/Peter_Svetikhttp://sl.wikipedia.org/wiki/Matija_Hvale  , http://sl.wikipedia.org/wiki/Etbin_Bojc,

 

Tudi vsi Norčkovi članki so na internetu:           http://www.vace.si/OBCAN.htm  

– toda z bistveno razliko: Na spletnih straneh je objavljeno več in tudi članek je morda drugačen. Pogosto so dodane še bližnjice, s pomočjo katerih pridete do več informacij, animacij, slik, knjig, mnenj, drugih spletnih strani. Si upate klikniti na članek iz prejšnje št. Občana!? Pri vsem sta mi lektorka moja žena Anka in Miha v veliko pomoč.   

 

Sicer pa lahko mirno pozabite na zgornji članek! Najvažneje na svetu je, da se imamo - kaj že?  Bolj pomembne stvari gotovo ni. Želim Nam same prijetnosti!    Zvonček Norček

 

 

Knjiga g. Tineta Brileja – Litijski obrazi – je tudi že na internetu:

http://issuu.com/maktito/docs/litijskiobrazi/33